משבר הקורונה ממשיך ללוות אותנו אך למרות התפרצות הנגיף והשלכותיו, ניתן לראות כי שוק הנדל"ן בישראל לא נח לרגע, ומחירי הדירות רק ממשיכים להתייקר. בשנים האחרונות גברה הפעילות של משקיעי הנדל"ן בשוק המקומי, ורבים מהמשקיעים רוכשים נכסים להשקעה עם אפס הון עצמי מאחר והבנקים אפשרו להם למשכן נכס קיים עד לגובה של 50% משוויו, ובהתאם לצורך הם לקחו משכנתא להשלמת מימון העסקה.
בנק ישראל החליט לצנן את פעילות המשקיעים בשוק הנדל"ן במקומי, יש לציין כי ישראלים רבים הפכו למשקיעי נדל"ן בגלל הבורסה התנודתית והריבית הכמעט אפסית במשק. פעילות המשקיעים בשוק הנדל"ן המקומי מהווה את אחת הסיבות להמשך עליית מחירי הדיור וליוקר המחיה בישראל. עם זאת, למשקיעים אין אפיקי השקעה אטרקטיביים בגלל הריבית הנמוכה, וידוע כי השקעה בנדל"ן משתלמת לטווח הארוך. לכן, השקעה בנדל"ן ממשיכה להיות אטרקטיבית והיא מהווה אפיק השקעה משתלם המאפשר למשקיעים ליהנות מתשואה טובה, מנכס מניב וממקור הכנסה נוסף ומשתלם כלכלית.
כדאי לדעת כי על פי נתוני בנק ישראל, כל דירה חמישית בארץ נרכשת על ידי המשקיעים (הנתונים לא כוללים את משפרי הדיור), לכן בנק ישראל החליט לשנות את כללי המשחק, והוא הורה לבנקים המסחריים שלא לאפשר משכון על נכס קיים כבסיס להון העצמי הנדרש לרכישת דירה נוספת.
תהליך לקיחת משכנתא להשקעה
כדי לרכוש נכס מניב כמו דירה להשקעה יש לאתר נכס מתאים ולחשב את העלויות הנדרשות לרכישתו. לאור השינוי שחל במדיניות בנק ישראל בנוגע אפשרות למשכן נכס קיים כדי לגייס הון עצמי גבוה, המשקיע חייב לתכנן נכון את התקציב ולהתייחס לפתרונות מימון אפשריים, לרבות משכנתא. המשקיע חייב לגייס הון עצמי בשיעור של לפחות 50% כדי לקבל אישור עקרוני למשכנתא מהבנק, ועליו לבנות תמהיל הלוואה מותאם אישית ליכולת ההחזר שלו.
תהליך לקיחת משכנתא למשקיעים דומה יחסית לתהליך של נטילת משכנתא לצורך רכישת דירת מגורים ראשונה, אך יש כמה הבדלים משמעותיים, למשל ההון העצמי שיש לגייס, ריביות, תנאים לקבלת ההלוואה ועוד.
כאשר מחשבים את ההחזר החודשי יש להתייחס לשכר הדירה שניתן לקבל בגין השכרת הנכס, כך למעשה השוכרים משלמים את המשכנתא עבור המשקיע. עם זאת, משכנתא להשקעה לא מהווה פתרון כיום למי שחייב לגייס הון עצמי גבוה כדי לרכוש את הדירה להשקעה, אך יש פתרונות מימון המאפשרים למשקיעים לגייס את ההון הנדרש כמו הלוואה לכל מטרה, הלוואה לשיפוץ, הלוואות חוץ בנקאיות, הלוואה כנגד תוכנית חיסכון, קופת גמל, קרן פנסיה או קרן השתלמות וכו'.
המשקיע חייב להיות חכם ולבחור נכס להשקעה המתאים לתקציב העומד לרשותו וליכולת ההחזר החודשית שלו. בעת בחירת נכס להשקעה יש לוודא היא הנכס נקי משעבודים, אין טאבו לנכס, הוא ללא חריגות בנייה וכדאי להזמין חברת בדק בית כדי לאתר ליקויי בנייה.
כמו כן, חשוב לשקלל הוצאות נלוות לרכישת הנכס להשקעה כמו שמאי, שכר טרחה לעורך דין, אגרות ועמלות שונות לפתיחת תיק משכנתא, מס שבח, מס רכישה, עלויות ביטוח משכנתא ועוד.
לפני חתימה על העסקה המשקיע חייב לקבל אישור עקרוני למשכנתא מהבנק. מטרת האישור העקרוני להלוואה מהבנק היא לוודא שהבנק מאשר את המשכנתא. הבנק מבצע בדיקות שונות על מנת להחליט האם לתת אישור עקרוני למשכנתא למשקיע, ובמסגרת האישור העקרוני המשקיע יודע פחות או יותר מה יהיה ההחזר החודשי, אילו ריביות הבנק מציע לו, מה סכום ההלוואה שהוא יכול לקבל ועוד. מומלץ בשלב זה לפנות לכמה בנקים כדי לשפר את הסיכוי לקבלת האישור העקרוני, וקבלת האישור מהבנק אינה מחייבת את המשקיע לקחת את המשכנתא מהבנק שאישר עקרונית את ההלוואה.
לאחר קבלת האישור העקרוני למשכנתא להשקעה ניתן לחתום על העסקה, יש לבחור בנק מלווה ולפתוח תיק משכנתא בהתאם לצורך.
מה היתרונות בקבלת ייעוץ משכנתאות מחברת פריים משכנתאות ופיננסים?
פריים ניהול משכנתאות ופיננסים מלווה את המשקיעים לכל אורך הדרך ומסייעת להם עם פתרונות יצירתיים ואטרקטיביים לגיוס ההון העצמי הנדרש, ולקחת משכנתא בהתאמה אישית ובתנאים משופרים. צוות החברה מונה יועצי משכנתא מנוסים, רובם בעלי עבר עשיר במערכת הבנקאות ובתחום המשכנתאות.
כל משקיע זוכה לשירות אישי, לייעוץ מקצועי, לבניית תמהיל משכנתא המותאם ליכולת ההחזר, ויועצי המשכנתא של החברה עורכים מכרז בין הבנקים כדי להתאים את המשכנתא המשתלמת והנכונה ביותר למשקיע ולמאפייני עסקת הנדל"ן.